Tradiční výroba českého cukru

Tradiční výroba českého cukru

Litovelský cukrovar má za sebou více než 140 let bohaté historie, která je velmi úzce provázána s dějinami města Litovle, litovelského regionu a s rozvojem cukrovarnického průmyslu. Již od počátku své existence byl podnik svědkem mnoha společenských, kul- turních a v neposlední řadě také hospodářských proměn.

Produkty

Cukr krystal

Cukr krystal je výchozím produktem výroby. Je vhodný na slazení nápojů, zavařování, vaření a pečení podle tradičních receptur, včetně přípravy základních druhů těst, jako je kynuté, linecké či třené těsto.

Balení: Sáčky 1 kg, pytle 25 kg - papír, 50 kg - papír nebo polypropylen s PE vložkou, big-bagy dle přání zákazníka (500 - 1000 kg), cukr volně ložený.

Cukr krupice

Cukr krupice (lidově zvaný též pískový cukr nebo cukr písek) je směs jemných krystalů, vhodný na běžné pečení.

Balení: Pytle 25 kg - papír, 50 kg - papír nebo polypropylen s PE vložkou, big-bagy dle přání zákazníka (500 - 1000 kg), cukr volně ložený.